FORENINGER OG AKTIVITER

Hvis du bor i Bringstrup- Sigersted, vi har en Facebook side med mere info om foreninger! 

Der foregår mange ting i Bringstrup-Sigersted. Aktuelle aktiviteter i området omtales ”Lokal Nyt”. Bladet udkommer 4 gange om året og deles ud til alle husstande i området. Bladet udgives af råd og foreninger i området .

Mange tilflyttere til området undrer sig over de mange "råd" og foreninger.

Forsamlingshuset Friheden i Bringstrup er måske 
landets ældste forsamlingshus, fra 1875

 

Forsamlingshuset Friheden

Udlejning

Bringstrup Forsamlingshus FRIHEDEN, 

Egerupvej 6, 4100 Ringsted

Udlejning af lokaler til arrangementer 

af enhver art ved:

Marianne Christiansen, tlf. 61 36 63 19

’Friheden’ er ramme om juletræsfest, Halloween, banko og loppemarked mm.

 

I foråret 1997 overgik det tidligere kommunalt ejede forsamlingshus til en selvejende fond, der ledes af en lokal bestyrelse. Lokalrådet og Idrætsforeningen udpeger hver et medlem af bestyrelsen. 

Formand for fonden:

Erik Christiansen, Skovagervej 6, 4100 tlf. 51 74 11 20

Fællesrådet

 

Fællesrådet var et af resultaterne af et udviklingsarbejde i 1987-89 med overskriften: ”Skolen som lokalt kulturcenter”. Der blev dannet en arbejdsgruppe, der bestod af repræsentanter fra de forskellige foreninger/brugere af skolen. Det er værdifuldt at snakke sammen om fællesanliggender, koordinere arbejdet mellem de forskellige aktører og lave fællesarrangementer.

Fællesrådet holder 3-4 møder om året. Forpligtelsen til at indkalde til møderne, lave dagsorden og referat samt lede møderne klares af Lokalrådet. Der er ingen formand og ingen vedtægter. Kontakt Lokalrådets formand Lárus Ágústsson,

tlf. 40 35 81 28 for yderligere oplysninger.

Madbix-gruppen eksisterer uafhængigt af andre råd og foreninger. Det er en gruppe på 3-4 personer, der har påtaget sig at sørge for, at der er folk fra gang til gang, der melder sig til madlavning og arrangerer, hvad der skal ske af underholdning.

 

Der er Madbix den første mandag i hver måned - fra oktober til og med april.'

Prisen er normalt 40/50 kroner for voksne og 10 kroner for børn.

Kontakt for tilmelding senest fredagen inden Madbix:

Lena Rambusch tlf. 29 25 62 51

Lis Kejser tlf. 22 81 29 14

Madbix

 
 
 

Åben cafe i Friheden

Juletræskomitéen

Vi vil lige minde om at caféen er åben for ALLE. Selvfølgelig for dem som har en naturlig tilknytning til vores område, men alle andre interesserede er også meget velkommen.  Vi har masser af hyggelige familiespil og ganske almindelige spillekort og terninger, som man frit kan muntre sig med. Som regel kommer klaveret og sangbøgerne også frem og vi hygger os med fællessang så længe vi lyster. Man kan også hygge sig med en sludder og kaffe og kage.

I åbningstiden er Lene og nørklerne også i gang, og hvad de laver af spændende projekter kan læses andetsteds. Du kan selvfølgelig også bare medbringe dit eget sy- eller strikketøj.

 

Vi fejrer også Kyndelmisse i februar hver år. Kyndelmisse er en gammel tradition, som markerer at halvdelen af vinteren er gået.  Det er gennem tiden blevet fejret med masser af lys og derfor bliver der denne dag mulighed for at lave dine egne lygter, bl.a. af syltetøjsglas og servietter. Vi bager ”vrøvl” som pyntes med glasur og spiser vafler. Der kan spilles forskellige brætspil. Kom og hyg dig sammen med dine børn og tag naboen med.

HUSK tilmelding til fællesspisning på SMS til Else:  20 41 95 39

Juletræskomitéen har arrangeret juletræsfest den 28. december i årtier. Komitéens medlemmer kører rundt i området i ugerne op til jul og indsamler penge for at finansiere festen.

 

Kirkerne

Kirkerne er rammen om en række aktiviteter som musik, koncerter, babysalmesang, mini-konfirmander, samt seniorklub (’tirsdagsklubben’), som afholdes i Gyrstinge.

 

Bringstrup-Sigersted Idrætsforening (BSIF)

BSIF har fodbold, gymnastik, krolf og badminton i gymnastiksalen på friskolen og på den kommunale idrætsplads ved skolen. 

Fællesformand: Kasper Storkegård Ørslevvestervej 17, 4100 tlf. 40 16 89 14

Fodbold

Fodboldformand: Allan Nielsen, Næstvedvej 36, 4100 tlf. 40 26 56 49

Klublokale: tlf. 57 61 66 65

Senior

Så er det snart blevet tid til at finde støvlerne frem af vinterhiet, for træningen starter snart på kunststofbanerne i Ringsted, alle er velkomne til at deltage, kontakt Patrick Bendtsen for nærmere info.

Vi fortsætter med 1 hold i serie 6 turneringen. Vi håber at se alle vores gamle medlemmer og nye medlemmer er selvfølgelig meget velkomne. 

Hvis du/I er interesserede kan I kontakte Patrick Bendtsen på tlf.

22 15 41 29.  I er også meget velkomne til og møde op til træningen.

 

Ungdomsfodbold

UNGSDOMSTRÆNERE søges, da vores ellers meget engagerede og dygtige træner har valgt at stoppe, søger vi nu en eller flere der har tid, lyst og mod på at prøve at få gang i ungdomsfodbolden igen. Interesserede kan kontakte Allan Nielsen bsif@mail.dk

Superveteran oldboys (+50 år)

Der bliver tilmeldt et superveteran 8 mands hold til amts turnering. Vi kan rigtigt godt bruge flere spillere på +50 holdet, så hvis du syntes om godt kammeratligt samvær og samtidig få lidt motion, så er det lige noget for dig. Så hvis du er over 45/50 år og har lyst til at komme ud og røre dig lidt, så kan du kontakte holdleder Kenneth Errboe på  tlf. 25 54 83 41 eller dkerrboe@hotmail.com  eller formand Allan Nielsen bsif@mail.dk for yderligere information. 

 Midtsjællands Rollespilsforening

Vi spiller fantasy liverollespil 3. lørdag i hver måned med indskrivning kl. 9:30 – 11:00

Fremover vil spillet stoppes ca. kl. 15:00 hvorefter vi har kampturneringer frem til kl. 16:00. Dette er gældende hele året rundt undtagen vores overnatnings scenarie.

Ringsted Ny Friskole, Bringstrupvej 31, Bringstrup, 4100 Ringsted

 
 

Ridecentre

Der er to ridecentre i området:

Diva Stald

Bringstrup

Se Diva Stald på Facebook @stalddiva

Englerup Mølle Ridecenter

Englerupvej 66, 4100 Ringsted. Ringsted Rideklub har tilholdssted på Englerup Mølle Ridecenter.

Kontakt

Bringstrup-Sigersted Lokalråd

Formand Lárus Ágústsson
Bringstrupvej 77, Bringstrup
4100  Ringsted
Tlf. 40 35 81 28
Mail: bringstrupvej77@gmail.com

​​​

© 2020 Bringstrup-Sigersted Lokalråd created with Wix.com